Παγωτό Σοκολάτας Light (Χωρίς Ζάχαρη – Με Γιαούρτι)
Υλικά:
-
2 ώριμες μπανάνες (κατεψυγμένες σε φέτες)
-
1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι 2% (ή 0% για ακόμα πιο light)
-
2 κ.σ. άγλυκο κακάο
-
1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά – αν το θες πιο γλυκό)
-
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)
-
Λίγη κανέλα (προαιρετική, για άρωμα)
Εκτέλεση:
-
Βάλε τις φέτες μπανάνας στην κατάψυξη τουλάχιστον για 4 ώρες (ή αποβραδίς).
-
Ρίξε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή μούλτι και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν παγωτό-κρέμα.
-
Αν θέλεις πιο σφιχτή υφή, βάλε το μείγμα στην κατάψυξη για 1-2 ώρες και μετά σερβίρεις.
-
Γαρνίρεις με λίγα τριμμένα καρύδια ή 1 κ.γ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας.
Μυστικό γεύσης:
Το γιαούρτι δίνει κρεμώδη υφή χωρίς τις θερμίδες της κρέμας γάλακτος, ενώ η μπανάνα “δένει” φυσικά τη γλυκύτητα με τη σοκολάτα!