Υλικά
-
6 μεγάλα αυγά
-
2 φέτες μπέικον, σε κύβους
-
1 αβοκάντο, κομμένο στη μέση
-
2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
-
1 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
-
Ξύσμα από 1 λεμόνι
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
-
2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
-
1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 6-8 λεπτά. Μεταφέρετε το σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα με κρύο νερό. Φέρτε τα σε βρασμό και μαγειρέψτε τα για 1 λεπτό. Καλύψτε τα αυγά με ένα καπάκι και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήστε τα στην άκρη για 8-10 λεπτά.
Βήμα 3
Στραγγίστε καλά και αφήστε να κρυώσουν πριν ξεφλουδίσετε και κόψετε τα αυγά στη μέση κατά μήκος, κρατώντας τους κρόκους.
Βήμα 4
Σε ένα μικρό μπολ, πολτοποιήστε τους κρόκους και το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Ανακατέψτε τον κόλιανδρο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.