
Ντίνα Καράτζιου; Κάθε φορά που οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Νίκου Κοκλώνη αντιμετώπιζαν προβλήματα, εκείνος διέψευδε τα πάντα, ακόμη κι όταν αυτές κατέρρεαν μπροστά στα μάτια όλων. ΣΕ ΝΕΕΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ προχώρησε και τα τελευταία 24ωρα για το πόρισμα που σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να έχει συντάξει εναντίον του η AAΔE (αρχή για το ξέπλυμα χρήματος). Οι βαριές κατηγορίες για φοροδιαφυγή, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο με 22 εκατομμύρια ευρώ θέτουν στο επίκεντρο της εγκληματικής δράσης έναν επιχειρηματία που φέρεται να είναι ο Νίκος Κοκλώνης.
Όταν βγήκαν τα πρώτα δημοσιεύματα που τον συνέδεαν με την εγκληματική δραστηριότητα που περιγράφεται στο πόρισμα της Αρχής απείλησε ότι θα προέβαινε σε «νόμιμες ενέργειες» εναντίον όσων δημοσιεύουν «ψευδείς ειδήσεις».
Το ίδιο έκανε μετά το τέλος του τηλεοπτικού σόου «Just the 2 of Us» που παρουσιάζει στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Διέψευσε, και έβαλε αυτήν τη φορά ως ασπίδα τους εργαζόμενους που ισχυρίζεται ότι απασχολούνται στις εταιρείες του: «Σταματήστε να στοχεύετε μια εταιρεία με 600 εργαζόμενους που δουλεύουν σκληρά, ζουν από αυτή και κρέμονται από το τι θα γράψετε εσείς».
Τον περασμένο Νοέμβριο ο Νίκος Κοκλώνης απασχόλησε την επικαιρότητα όταν μια εταιρεία του που ιδρύθηκε το 2021 με κεφάλαιο 4.000 ευρώ έλαβε έγκριση για ένα επενδυτικό σχέδιο ύψος 9,9 εκατομμυρίων ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο. Πρόκειται για την εταιρεία του ομίλου της Barkingwel Media A.E.
Πάντα όλα ήταν ένα ψέμα

Αν αποδειχθεί τελικά ότι το πόρισμα της Αρχής τον αφορά, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Κοκλώνης αρνείται να πει αυτό που συνέβαινε πραγματικά. Από την ηχηρή χρεοκοπία της AirFast Tickets, με την οποία κυριάρχησε στην αγορά των φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων, αφήνοντας πίσω χρέη εκατομμυρίων, μέχρι τα πρόστιμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Dealber, διέψευδε πάντα κατηγορηματικά τα δεδομένα και τα ντοκουμέντα.
Όταν το Μάιο του 2014 η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών ΙΑΤΑ έθεσε την εταιρεία του εκτός του συστήματος κράτησης εισιτηρίων σε Ελλάδα, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο για καθυστερήσεις πληρωμών ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες, ο Νίκος Κοκλώνης έλεγε ότι «δεν υφίσταται ληξιπρόθεσμη οφειλή της AirFast Tickets σε κανέναν προμηθευτή».
Η Μύκονος, το Κατάρ και οι Κινέζοι
Τον Αύγουστο του 2015, λίγο πριν η AirFast Tickets κατεβάσει ρολά, γιόρταζε τα γενέθλιά του στη Μύκονο παρέα με γνωστά ονόματα της εγχώριας σόου μπιζ, μεταφέροντας ότι στην εταιρεία όλα πήγαιναν καλά. Στους επιχειρηματικούς κύκλους και σε συνεντεύξεις του μιλούσε για σίγουρη συνεργασία με fund του Κατάρ και business στον χώρο του τουρισμού και ότι είχε πάρει έγκριση εισαγωγής στο Nasdaq. Έναν μήνα μετά, τον Σεπτέμβριο του 2015, οι εργαζόμενοί του συμπλήρωναν τρεις μήνες απλήρωτοι. Λίγες μέρες μετά ανεστάλη η λειτουργία της εταιρείας και ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε ένα από τα επιχειρηματικά deals του Κοκλώνη. Ήταν η πώληση του 45% εταιρείας του σε Κινέζους έναντι 180 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος, όμως, είπε πως έχασε τα πάντα, ισχυριζόμενος ότι τον απέλυσαν από CEO οι Κινέζοι επειδή εναντιώθηκε στις προθέσεις των νέων αφεντικών που ήθελαν να κλείσουν τα γραφεία στην Ελλάδα. Εν τω μεταξύ, αυτά τα 180 εκατομμύρια κανείς δεν ξέρει τι έγιναν. Οι εργαζόμενοι και οι αεροπορικές εταιρείες δεν πήραν ποτέ τα λεφτά τους.
Σε ανέμελες στιγμές με τον Τρύφωνα Σαμαρά. Η εγχώρια λαϊκή show business συνεργάζεται αγαστά με τον Κοκλώνη δίχως να πολυδίνει σημασία στο περίεργο παρελθόν του…
Εξώδικα στα ΜΜΕ για επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου
Η Dealber ήταν το επόμενο επιχειρηματικό πρότζεκτ που έστησε το 2016 μετά την ανώμαλη προσγείωση της AirFast Tickets.
Επρόκειτο για μια διαδικτυακή πλατφόρμα που πρόσφερε κουπόνια και εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, από πανάκριβα κινητά τηλέφωνα μέχρι έπιπλα και πακέτα διακοπών, προσφέροντας έκπτωση έως και 70%.
Οι καταγγελίες όμως για κακές πρακτικές της εταιρείας συσσωρεύονταν. Στην εταιρεία επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα 105.000 ευρώ. Όταν η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, εφαρμόζοντας μια συνηθισμένη πρακτική, δημοσιοποίησε με δελτίο Τύπου το τρίτο πρόστιμο των 60.000 ευρώ, το νομικό τμήμα της Dealber απαίτησε με εξώδικο προς τα ΜΜΕ να κατεβάσουν την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου! Το επιχείρημα ήταν ότι η απόφαση δεν ήταν ακόμη οριστική και ότι η εταιρεία θα κατέθετε αίτηση θεραπείας για το σβήσιμο του προστίμου. Το γεγονός ότι είχε δημιουργηθεί ακόμα και ομάδα «εξαπατημένων από την Dealber» δεν πτόησε την υπερασπιστική γραμμή της εταιρείας.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ https://www.lifo.gr/